Home » FAQ

FAQ

FAQ - Veelgestelde vragen aan de nagelstyliste

Doet het plaatsen en of verwijderen van kunstnagels pijn? Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Wanneer de gelnagels of gellak op een professionele en juiste manier worden geplaatst is dit volledig pijnloos. Wanneer u toch pijn ervaart tijdens of na de behandeling werd uw nagelplaat waarschijnlijk beschadigd. Een ervaren nagelstyliste zorgt ervoor dat u geen pijn heeft voor, tijdens of na een behandeling. Uw nagels mogen niet rood of pijnlijk aanvoelen na een behandeling.

Sommige gels geven warmte af tijdens het uitharden onder UV-licht, maar niet in die mate dat het ‘pijn’ doet. Deze warmteprikkel  heet  de exotherme reactie. Het gaat hier om een chemische reactie van de gel dat uithardt onder het UV licht. Dit is helemaal onschadelijk voor je nagels. Deze exotherme reactie is altijd even warm, toch kan het zijn dat je door persoonlijke factoren de ééné dag gevoeliger reageert op deze warmteprikkel dan op een andere dag.

Tijdens de bijwerking moet de nagelstyliste de nagels bijvijlen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een freesapparaat. Dit doet geen pijn, maar wordt wel door sommige mensen als licht onaangenaam ervaren door de trilling van de frees. Een frees kan ook warm aanvoelen om wille van de wrijving, maar een ervaren nagelstyliste zorgt ervoor dat u geen pijn ervaart.

Een gezonde, goed verzorgde (kunst)nagel doet geen pijn. Langdurig gebruik van kunstnagels is dus niet schadelijk voor de eigen nagels.

U moet op zoek gaan naar een ervaren, goed opgeleide nagelstyliste die gebruik maakt van goede producten. Wij raden aan om te kiezen voor gelnagels of gellak en acryl zo veel mogelijk te vermijden.

gelnagels FAQ

Is het normaal dat kunstnagels vrij ‘dik’ zijn?

De gellaag op uw eigen nagels of op uw kunstnagels moet zo goed mogelijk aansluiten bij de vorm van een mooie, natuurlijke nagel en u tegelijk een permanente stevigheid verzekeren. Een veel voorkomende fout is dat de gellaag veel te dik of veel te bol werd aangebracht. Dit is vaak het resultaat van een onervaren of fout opgeleide nagelstyliste. Een dun laagje gel of gellak volstaat om enkele weken te genieten van stevige nagels.

FAQ

Kan je alles doen met kunstnagels?

Kunstnagels zijn sterker dan eigen nagels. Je kan dus alles doen wat je normaal doet zonder bang te zijn voor ingescheurde of gebroken nagels. Of je nu werkt, kookt, poetst of in de tuin werkt. Uw nagels zullen altijd mooi, stevig en glanzend blijven.

Natuurlijk moet je bij het plaatsen van je kunstnagels wel op de lengte letten, want lange kunstnagels zullen moeilijker zijn in omgang. Een iets kortere kunstnagel is dan aangewezen. Je nagels zijn uiteraard geen gereedschap en je moet ze net zoals je gewone nagels met zorg behandelen. Bij erg vuil werk kan het dragen van een handschoen geen overbodige luxe zijn.

Vaak willen vrouwen geen kunstnagels omdat ze denken dat deze altijd erg lang gedragen worden. Dit is absoluut niet noodzakelijk! Een korte nagel kan ‘optisch’ langer lijken door bijvoorbeeld het plaatsen van een witte boord tijdens een ‘French Manicure.’ Ook kunnen nagels die verlengt moeten worden nog steeds kort gehouden worden. De nagel of nagelverlenging moet juist de vrije boord van de vinger bereiken voor mooi en goed werk te kunnen afleveren.

gelnagels FAQ

Kunnen nagelbijters geholpen worden? Kunnen probleemnagels verzorgd worden?

Ook nagelbijters of mensen met probleemnagels (ingescheurde, gespleten of broze nagels) kunnen verder geholpen worden. Het plaatsen van gelnagels is de ideale manier om op lange termijn volledig van het nagelbijten af te geraken. In samenspraak met de nagelstyliste wordt de lengte en juiste behandeling vastgelegd. Wij gebruiken tips of sjablonen om de nagels te verlengen.

IMG_2282

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Aangezien de kunstnagel wordt geplaatst op uw natuurlijke nagels, groeien uw natuurlijke nagels verder. Afhankelijk van de groeisnelheid van uw natuurlijke nagels zal de gellaag op uw kunstnagels moeten nabehandeld worden. Gemiddeld bedraagt de tussentijd 3 à 4 weken.

Onderstaande foto toont een uitgroei van gelnagels na 3 weken.

uitgroei gelnagels na 3 weken

Kunnen de kunstnagels opnieuw verwijdert worden wanneer ze mij niet bevallen?

Natuurlijk kunnen uw kunstnagels opnieuw verwijdert worden wanneer ze u niet bevallen of u wenst uw behandelingen stop te zetten. U dient wel een afspraak te maken om deze er door uw nagelstyliste te laten afhalen. Indien u deze er zelf aftrekt, afbijt of afprult, kunnen uw eigen nagels ernstig beschadigt worden.

Uw eigen nagelplaat bestaat namelijk uit verschillende laagjes. Indien u uw kunstnagels er zelf probeert af te trekken kan het zijn dat u deze laagjes uit mekaar trekt en deels mee weg trekt. Hierdoor blijft u achter met een dunne, beschadigde nagels. Laat dus steeds uw nagels professioneel verwijderen.

IMG_1925

 Waarom bieden sommige nagelstudio’s veel goedkopere kunstnagels aan? Wat zijn de gevaren hiervan? Wat is MMA?

Helaas bieden sommige nagelstudio’s heel goedkope kunstnagels aan. Vaak gebruiken deze nagelstudio’s goedkope en ongezonde producten. Men noemt deze zogenaamde solar acryl nagels. De producten voor het maken van deze solar acryl worden enkel verkocht op de zwarte markt en gaat vaak om Chinese producten. Deze producten bevatten MMA (Methyl Metha Acrylaat.) MMA is onveilig en onverstandig. Wie het produceert, verkoopt en distrubuteert is in veel staten in Amerika zelfs strafbaar.

Het gebruik van producten met MMA kan ernstige en ongewenste huidreacties en permanente nagelmisvormingen veroorzaken. Daarnaast is MMA zo hard voor de nagelplaat, dat het tot pijnlijke breuken kan leiden, wat weer kan resulteren in infecties.

Op de lange termijn kan het zelfs kankerverwekkend zijn. Schadelijk, niet alleen voor jou als klant maar ook voor de nagelstylisten die dit product moet verwijderen, vanwege de schadelijke stofdeeltjes die vrij komen. Daarnaast is het product, zodra het volledig is uitgehard, zó sterk en hard, dat het nauwelijks te breken, laat staan af te vijlen is.

Om het product nog beter te laten hechten, worden de nagels in dergelijke salons vaak eerst heel dun gevijld. Zó dun, dat er vrijwel geen nagel meer aanwezig is. Hierdoor wordt dat stukje nagel, dat nog aanwezig is, erg gevoelig en vaak ook pijnlijk.

Omdat het beroep ‘Nagelstyliste’ in België een vrij beroep is, wordt er vanuit de overheid geen controle uitgeoefend op het gebruik van MMA en de kwaliteit die nagelsalons afleveren. Met andere woorden, iedereen die maar wil kan starten met het beroep ‘Nagelstyliste.’ Zo zijn er vaak jonge meisjes die na een online cursus of andere korte cursus thuis aan de slag gaan met via het internet goedkoop aangekochte producten. Wees dus voorzichtig wanneer u naar een nagelsalon gaat en vraag welke producten ze gebruiken. Indien een nagelstyliste niet weet wat MMA is en de gevaren hier rond, draai u om en zoek een ander salon.

Nagels die toch beschadigd raakten om welke reden dan ook kunnen wel meestal volledig herstellen. Nagels groeien ongeveer 3 mm per maand, dus na 6 maanden zijn nagels vaak volledig uitgegroeid. Om in tussentijd geen last te hebben van pijnlijke of zwakke nagels kan een professionele, goed opgeleide nagelstyliste u hierbij begeleiden.

gelnagels FAQ

FAQ - Veelgestelde vragen aan de pedicure

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Een cosmetische pedicure wordt aangeraden elke 6 tot 8 weken. Gel of gellak op de nagels tenen blijven ook gedurende deze periode erg mooi en glanzend.

Een bezoek aan de pedicure voor medische doeleinden wordt frequenter aangeraden.

Voor de behandeling van ingegroeide nagels en schimmelnagels wordt er in samenspraak met de pedicure een behandelingsplan uitgewerkt. Meestal wordt een nieuwe afspraak om de vier tot zes weken gemaakt, afhankelijk van de ernst van de klachten.

Voor de behandeling van schimmelnagels is een visite elke vier weken een absolute must. Steeds worden overtollige schimmelsporen verwijderd om een verdere voortplanting van deze hardnekkige mycose te belemmeren. Vaak is een combinatiebehandeling met medicatie nodig.

schimmelnagel

Kan ik ooit helemaal van mijn schimmelnagels (= kalknagels) verlost geraken?

U kan na een behandeling op uw maat op lange termijn (na 9 tot 18 maanden) helemaal van uw schimmelnagels verlost geraken. Echter teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn genezen enorm traag, aangezien het gaat om een zeer hardnekkige infectie.

Schimmelnagels zien er vaak in het begin onschuldig uit. Veel mensen met één of meerdere schimmelnagels denken dat het niet nodig is om deze verdikking verkleuring en/of afbrokkeling van de nagelplaat te behandelen. ‘Het gaat wel vanzelf over’. Niets is minder waar!

Eénmaal een nagel aangetast is gaat dit niet meer vanzelf over. Integendeel, deze gaat alsmaar een groter deel van de nagel aantasten. Vaak gaat de infectie ook verder op andere nagels of zelfs de huid en wordt de ernst ervan pas opgemerkt als de infectie al in een ver gevorderd stadium is.

In veel gevallen besluit men pas na maanden of zelfs jaren om een eerste middeltje bij de apotheker te gaan halen om de schimmelnagels te behandelen. Echter, meestal is de nagel op dat moment al lange tijd aangetast, waardoor deze veelbelovende antischimmelzalfjes of antischimmelnagellakjes niet helpen.

Sommige mensen krijgen na verloop van tijd ook pijn van de druk die de schimmel uitoefent op de nagelplaat, waardoor de infectie als onaangenaam wordt ervaren. Soms laat de nagel zelfs gedeeltelijk of helemaal los. In dit stadium spreekt men vaak de huisarts aan over het gestelde probleem. Deze schrijft dan soms antischimmelpillen voor.

Deze kunnen helpen, maar helaas niet altijd. Bij 25 tot 30% van de mensen werken antischimmelpillen niet. Vaak geneest de schimmelnagel tijdelijk, maar de kans is groot dat hij weer terug komt wanneer de medicatie stopt. Een behandeling met medicatie duurt minimumt 3 maanden tot soms 1 jaar of langer.

Het nemen van antischimmelpillen heeft vaak ook veel bijwerkingen. U mag ze niet nemen wanneer u zwanger bent of zwanger wilt worden, of als u borstvoeding geeft. Tijdens de kuur kan ook de anticonceptiepil minder betrouwbaar zijn.

Antischimmelpillen kunnen de werking van sommige medicijnen versterken (bijvoorbeeld van antidepressiva, bloedverdunners, bepaalde hartmedicijnen). Bij antischimmelpillen mag u sommige cholesterolverlagende pillen niet slikken en u heeft ook een verhoogde kans op maag – en leverproblemen, zoals geelzucht. Deze medicatie is erg zwaar voor uw organen.

Er is een kleine kans dat u uw smaak verliest tijdens het gebruik van antischimmelpillen. Het smaakverlies is heel hinderlijk, maar herstelt meestal na het stoppen van de kuur binnen enkele weken of maanden.

Een veiligere en betere manier om schimmelnagels te bestrijden is met behulp van uw medische pedicure. Zij zal de aangetaste nagel steeds zo ver mogelijk verdunnen en waar nodig wegvijlen, om zo de verdere aantasting tegen te gaan.

Daarnaast zal ze u adviseren om schimmeldodende middelen te gebruiken die u dagelijks (uitwendig) op de voeten sprayt. U kan deze middelen niet verkrijgen bij de apotheker, maar enkel bij gespecialiseerde voetverzorgers.

Enkel in zeer ernstige en/ of hardnekkige gevallen kan de pedicure een staal nemen van de aangetaste nagel en deze verder laten onderzoeken in een labo. In samenspraak met de huisarts en de pedicure kan toch voor een bijkomend geneesmiddel gekozen worden, om het genezingsproces te versnellen. Echter bij 85% van de gevallen is dit niet nodig en bent u na 9 tot 18 maanden schimmelvrij.

Zelfs mensen die al jarenlang rondlopen met deze vervelende nagelaandoening, hoeven niet terughoudend te zijn. Wij willen u aanmoedigen om deze behandeling te starten om op lange termijn volledig hiervan verlost te geraken!

gelnagels tenen

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Iedereen is drager van schimmels op de huid en onder de nagelranden. Pas als de schimmel de huid of de nagels binnendringt en zich uitbreidt ontstaat er een infectie.

Het krijgen van schimmelnagels heeft niets te maken met en gebrek aan hygiëne.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor het uitbreken van schimmelinfecties, bijvoorbeeld: ouderen, mensen met minder weerstand (bijvoorbeeld mensen die een chemokuur volgen of drager zijn van het aidsvirus), mensen met diabetes,…

Daarnaast kunnen beschadigde nagels gemakkelijk geïnfecteerd geraken. Beschadiging kan voorkomen door bijvoorbeeld sporen, een trauma, het dragen van knellende schoenen of een behandeling bij een onervaren of slecht opgeleide nagelstyliste.

Vocht en warmte geven de schimmels de kans om zich in de huid en nagels te nestelen. Vandaar is het belangrijk om steeds de voeten goed af te drogen, ook tussen de tenen. Draag dagelijks propere kousen en doe slippers aan in zwembaden en sauna’s. Koop ruime, goed ventilerende schoenen.

Schimmelnagels zijn erg besmettelijk. U kan ze krijgen van uw huisgenoten door in hetzelfde bed te slapen of u te douchen in dezelfde douche. Wissel geen kousen of schoenen uit. Ontsmet schaartjes en nagelknippers steeds na gebruik. Was uw kousen liefst op 60°C.

FAQ

Hoe belangrijk is hygiëne in uw praktijk?

Bij Beauty for Nails is hygiëne zeer belangrijk. Alle vijlen, schaartjes, freesapparatuur en andere benodigdheden worden tussen elke klant grondig ontsmet. Wij gebruiken hiervoor alcohol van 70% en een ultrasoon reiniger.

Het steriliseren van materiaal met een ultrasoon reiniger is zeer effectief, omdat tot de kleinste vuildeeltjes aangepakt worden. Het doel is om besmettingsgevaar in onze praktijk tegen te gaan. Wij garanderen onze klanten voor de volle 100% dat er steeds met steriel materiaal gewerkt wordt.

Elke klant krijgt een propere handdoek, eigen mesje en na ieder bezoek wordt ook de vloer onmiddellijk gereinigd om ervoor te zorgen dat onze praktijk opnieuw vrij is van schilfers en stof.

U kan rekenen op onze jarenlange ervaring, uitermate hygiënische behandelingen en doorlopende bijscholing.

IMG_2839