Home » Gellak

Gellak

Gellak wordt ook wel gel nagellak, gelish, biab, gel polish of soak off gel genoemd. Men spreekt ook wel eens van 'shorties' (korte nageltjes - een versteviging van je eigen natuurlijke nagel met gel of gellak).
Dit type lak combineert de voordelen van een gel met die van een gewone nagellak. De vingernagels zien er tot vier weken perfect uit. De teennagels zien er tot acht weken fantastisch uit.

De textuur van de gellak is iets dikker dan reguliere nagellak en iets dunner dan die van een gel.
Het wordt net als gel uitgehard onder een een UV/LED-lamp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, french manicure of naturel. Tussen korte "gelnagels op je eigen nagels" (shorties) en een gellakbehandeling is tegenwoordig weinig tot geen verschil meer. Soms gaat de voorkeur van de klant uit naar een gellak, soms naar een korte gelnagel. 

 

Wat is het  dan wel het verschil tussen gel en gellak?

Vooral wanneer de gewenste nagelversteviging voorbij je vingertop komt en dus je gewenste nagels langer worden en je daarbovenop ook  eventueel nog nailart of een speciale vorm wenst, is er een duidelijk verschil.

 

Wil je graag mooie maar korte, permanent gelakte nagels (die niet afbladeren en gedurende 4 weken mooi blijven), dan is gellak een goede keuze. Gellak valt iets dunner,  is flexibeler en heeft meer weg van een natuurlijke nagel dan bij gelnagels.

Wil je echter lange en stevige vingernagels of speciale vormen (ballerina, salon almond, square, classic or modern shapes...), dan kies je beter voor gewone gel. Je krijgt een extra laag die bepaalt dat je nagels langer gemaakt kunnen worden en mooi in model gevijld kunnen worden in de door jou gewenste vorm. Dit is niet mogelijk met gellak en niet mogelijk met gelnagels op heel korte nagels. Meer informatie over echte lange gelnagels kan je in het menu 'gelnagels' terug vinden op deze webpagina.

 

Voor de teennagels is gellak de perfecte oplossing. Je hebt immers geen verlenging of serieuze versteviging nodig van je teennagels. Het enige wat je daar nodig hebt is een permanent kleurtje gellak dat gedurende 8 weken mooi blijft, niet afbladert, enkel een beetje uitgroeit 🙂

Indien je wenst te stoppen met gellak (net als bij gelnagels) zijn deze weer even sterk als voordien. Beide systemen geven geen beschadiging van je natuurlijke nagels!