Home » Gellak

Gellak

Foto hierboven: Nails by Sofie De Pauw (zaakvoerster Beauty for Nails)

Gellak wordt ook wel gel nagellak, gel polish of soak off gel genoemd. Gelish en Shellac zijn de meest voorkomende merken.
Dit type lak combineert de voordelen van een gel met die van een gewone nagellak. De vingernagels zien er tot drie weken perfect uit. De teennagels zien er tot acht weken fantastisch uit.

De textuur van de gellak is iets dikker dan reguliere nagellak en iets dunner dan die van een gel.
Het wordt net als gel uitgehard onder een een UV/LED-lamp en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, french manicure of naturel.

Foto hierboven: Nails by Sofie De Pauw (zaakvoerster Beauty for Nails)

 

Wil je graag mooie gelakte nagels voor een kortere periode (bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid of enkel gedurende de zomermaanden), dan is gellish een goede keuze.

Wil je echter het hele jaar door glanzende, gelakte en stevige vingernagels, dan kies je beter voor gewone gel.

Gewone gelnagels hebben namelijk nog veel meer voordelen ten opzichte van gellak. Gellak biedt niet de stevigheid van gewone gel, maar is wel steviger dan gewone nagellak. Je hebt met gellak dus meer kans op breuken dan bij gewone gelnagels.  Met gelnagels kan je je natuurlijke nagels verlengen, met gellak kan dit niet. Dat is het allergrootste verschil tussen de beide systemen van nagelversteviging.

Je nagels laten verwijderen of bijwerken met gewone gel is daarnaast ook gezonder voor je nagels, dan deze laten bij te werken met gellak. Het gebruik van aceton voor het verwijderen (afweken, soak off) van soak off gel, droogt de nagels na langdurig gebruik ernstig uit, waardoor je natuurlijke nagels glansloos en breekbaar worden.

Het wegvijlen is een betere manier van verwijderen of bijwerken van gellak, maar omdat deze gelpolish dunner is dan gewone gel is het onvermijdelijk dat je eigen nagel steeds in aanraking komt met de vijl. Om deze reden adviseren wij om gellak niet langdurig te gebruiken op je vingernagels. Om je natuurlijke nagels in topconditie te houden kies je bij langdurig gebruik beter voor gewone gel. Voor een kortere periode is er natuurlijk geen enkel probleem.

Bij gewone gelnagels is de onderste gellaag (bouwlaag) harder en iets dikker van textuur waardoor de vijl zelden of nooit in aanraking komt met uw natuurlijke nagel. Hierdoor blijven uw nagels bij gewone gel veel sterker en gezonder. De nagel kan mooi worden opgebouwd en is dus  steviger en gemakkelijker te verwijderen dan bij gellak.

De laatste maanden (sedert begin 2018) werken we echter met een nieuw product op de markt. Dit is een rubbergel en wordt al basislaag gebruikt bij een gellak. Deze rubbergel modelleert de nagel bijna even mooi als bij een gewone gelnagel. Daarnaast is deze zeer stevig en flexibel. Het is de laatste nieuwe methode voor het plaatsen van gellak. Hierdoor is het toch mogelijk om een langere periode gellak te gebruiken zonder je natuurlijke nagels te beschadigen. Je kan dus met een gerust hart kiezen wat je het liefste wil: gellak of gel. Je nagels zullen mooi, stevig en gezond blijven. 

Voor de teennagels is gellak wel een goede oplossing. Je teennagels zijn veel dikker en steviger dan je vingernagels, waardoor het verwijderen van soak off gel op de tenen veel minder gevolgen heeft voor je natuurlijke teennagels. Je teennagels hebben ook niet zoveel te verduren tijdens het  uitvoeren van huishoudelijke taken, waardoor gellak op tenen voldoende stevigheid biedt. Er is immers weinig tot geen kans op breuken.

Indien je wenst te stoppen met gellak (net als bij gelnagels) kan je je natuurlijke nagels twee maanden volledig laten uitgroeien en dan zijn deze weer even sterk als voordien. Beide systemen geven geen definitieve onomkeerbare beschadiging van uw nagels! Het is wel normaal dat je natuurlijke nagels tijdelijk wat slapper aanvoelen. Dit tot je lichaam weer door heeft dat het zelf moet zorgen voor de stevigheid van je natuurlijke nagels. De versteviging op je nagels had deze taak immers tijdelijk van je lichaam overgenomen.

 

De voordelen van gellak ten opzichte van een gewone nagellak zijn opmerkelijk. Het bladert niet af en geeft de nagels meer stevigheid dan nagellak. Ideaal voor mensen die geen verlengde kunstnagel willen, maar wel verzorgde nagels wensen voor een langere periode. Ook op teennagels is het mogelijk om gellak aan te brengen. Hier heb je net als bij gewone gel gemakkelijk zes tot acht weken plezier van.

Gellak verwijderen kan op twee manieren.
Enerzijds door het afweken van de ervan met een remover, dit is een op aceton gebaseerd product.
Wij adviseren om deze lak niet op deze manier van de nagel te laten verwijderen.
Een betere en gezondere manier om gellak te verwijderen of bij te werken is door deze, net als bij gel, weg te laten vijlen.
Eventueel met behulp van een freesapparaat.
Dit is uiteraard volledig pijnloos en zonder beschadiging van uw eigen nagel.