Home » Gelnagels » Anti allergische gelnagels

Anti allergische gelnagels

Anti allergische gelnagels

 Bij een kleine minderheid van ons cliënteel komt het voor dat mensen (plots) allergisch reageren op het acryllaat bestanddeel in gels en dus anti allergische gelnagels nodig hebben in de toekomst.
De allergische reactie uit zich in zwelling, roodheid, jeuk en soms het open springen van de huid aan de vingertoppen. Het is helemaal niet fijn en erg pijnlijk om allergisch te reageren op gelnagels.

Geen nood! Voor deze mensen hebben wij een assortiment aan anti allergene gels, waardoor iemand die allergisch is, toch haar gelnagels kan behouden.

Statistisch gezien komt het niet erg vaak voor dat mensen allergisch reageren op gel. Vandaar dat wij niet bij elke behandeling automatisch anti allergische gel gebruiken. Anti allergische gel is net omwille van het gebrek aan acrylaten veel moeilijker te modelleren dan een gewone gel.

Als klant zal je hier geen hinder van ondervinden, maar voor je nagelstyliste is het aanbrengen van een acrylaten vrije gel veel moeilijker dan het aanbrengen van een gewone gel.

Vandaar dat niet elke nagelstyliste deze anti allergische gels gebruiken. Deze producten zijn ook veel duurder in aankoop dan een gewone gel. Omdat je er als klant zelf niet aan kan doen dat je allergisch reageert op normale gel, kiezen wij er bewust voor bij Beauty for Nails om deze hogere kostprijs aan producten niet aan jou door te rekenen. Jammer genoeg is er wel minder keuze aan kleurtjes voor mensen met een acrylaten-allergie.

Hypoallergene gelnagels

Wij werken hiervoor met het merk En Vogue en Proline. Het resultaat van een anti allergische gel is even mooi dan bij een gewone gel. Uw nagels blijven drie tot vier weken mooi en glanzend.

Anti Allergische gelnagels

Voor gellak werken wij met het merk Pearl. Deze soak off gels zijn ook anti allergisch. Wenst u dus een gellak in de plaats van een echte gelnagel, kan dit ook zonder allergische reactie.

Heb je toch per ongeluk een allergische reactie opgelopen omdat je niet wist dat je allergisch bent?

  1. Praat erover met je nagelstyliste
  2. Gebruik aan kalmerende zalf (Neutral, Biodermal, Dermolin)
  3. Neem een antihistamine tabletje in (Zyrtec, Cetirizine)
  4. Ook Zinkzalf kan helpen (bijvoorbeeld bij opengesprongen blaasjes, eczeem.)
  5. Bij een hardnekkige reactie, neem contact op met je huisarts.

De allergische reactie op een gelnagel komt meestal enkele uren of een dag na het plaatsen van de gelnagels op. Na enkele dagen gaat de jeuk, pijn en roodheid afnemen. Het is dus niet noodzakelijk om onmiddellijk je gelnagels weer te laten verwijderen. Vertel wel aan je nagelstyliste tijdens de volgende afspraak welke reactie je kreeg op je gelnagels. Zij kan dan samen met jou bekijken of het al dan niet om een allergische reactie ging.

Een allergie kan zich plots ontwikkelen en nadien ook weer verdwijnen of afnemen. Sommige klanten kunnen na verloop van tijd weer overschakelen op gewone gels. Andere wisselen af en toe eens af. Nog anderen blijven voor altijd allergisch reageren. Elke persoon is verschillend. Soms heeft een klant al jaren gelnagels en reageert deze toch van de ééne dag op de andere plots allergisch.