Home » Pedicure » Cosmetische Pedicure

Cosmetische Pedicure

Cosmetische Pedicure

Voor een weldaad aan de voeten kan u bij Beauty for Nails terecht voor een cosmetische pedicure aan 25 €! (Tussenkomst mutualiteit mogelijk voor bijvoorbeeld diatbetespatienten of mensen ouder dan 65 jaar of op medisch voorschrift!)
Deze pedicure is louter esthetisch van aard. Een cosmetische pedicure is geen overbodige luxe! Elke dag dragen onze voeten ons volledige lichaam en leggen ze tientallen kilometers af. Daarom is het heel belangrijk om hen met veel zorg en liefde te behandelen.

Of je nu jong bent of wat ouder, het speelt allemaal geen rol. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom in ons salon voor een deugddoende voetverzorging.pedicure-ontspanning

Wat houdt een cosmetische pedicure nu precies in?

Desinfecteren van de voeten
Eventueel verwijderen nagellak
Voetonderzoek
Het knippen van de nagels en proper maken van de nagelriemen
Het verwijderen van overtollig eelt (zonder gebruik van mesjes, wel van natte frees)
Het verwijderen van verschillende soorten likdoorns of eeltpitten (geen mesjes!)
Zo nodig drukvrij leggen van pijnplekken
Eventueel lakken van de nagels met gewone nagellak (+3 €) (Keuze uit meer dan 40 kleuren) of gellak (+15€) (Keuze uit meer dan 500 kleuren.)

Korte massage met een verzorgende voetcrème
Advisering m.b.t. nazorg

(Duur: 30 minuten)

Herhaling van deze behandeling wordt aangeraden elke 6 weken voor een optimale voetverzorging.

Tijdens een cosmetische pedicure inspecteren wij altijd de nagels en huid op mogelijke onregelmatigheden en mogelijke nagelafwijkingen.

Het aanbrengen en laten drogen van gewone nagellak is zeer tijdrovend en het resultaat is minimaal. Wens je toch graag gekleurde nagels, overweeg dan een gellakbehandeling. U zal versteld staan van het mooie en langdurige resultaat!

Wat is het verschil tussen een cosmetische en medische pedicure?

Een cosmetische pedicure is enkel esthetisch van aard en dient om de reeds gezonde voeten mooier te maken en diepgaand te verzorgen. Tijdens een medische pedicure gaan wij specifieke pijnklachten en onzuiverheden trachten te verbeteren en op lange termijn definitief op te lossen. De focus ligt dan vooral op het aangetoonde probleem. (Vb ingegroeide nagel, verdikte nagel, psoriasisnagel,...)

Indien wij iets abnormaals opmerken tijdens een cosmetische pedicure is het mogelijk dat wij je vriendelijk doorverwijzen naar een dermatoloog of arts om dit beter te laten onderzoeken. Het is voor ons immers van levensbelang dat je huid, nagels en voeten in topconditie verkeren. Indien wij een medisch probleem of pijnlijke plek vaststellen is het mogelijk dat er je wordt voorgesteld om de volgende keer (eventueel in samenspraak met je arts) een afspraak te maken voor een medische pedicure. Tijdens deze meer gespecialiseerde voetverzorging wordt er meer tijd genomen om specifieke problemen (bijvoorbeeld schimmelnageltjes, kloven diepe eeltpitten,...) te behandelen.

paraffinepakking voeten

Wat is een paraffinepakking en  Spa Pedicure?

Bij een paraffinepakking gaan we de huid nog beter voeden. Dit is een speciale behandeling om droge voeten al dan niet met kloven of wintervoeten weer zijdezacht te maken.

Tijdens een Spa Pedicure gaan we  meer aandacht geven aan het verwijderen van de dode huidcellen. Met behulp van een scrub worden al de dode huidcellen losgemaakt en verwijderd. De voeten worden zo extra gereinigd en zien er nadien jonger uit. Een Spa Pedicure neemt meer tijd in beslag. U geniet bij aanvang eerst van een heerlijk bubbelend warm voetbad met etherische oliën en een voetscrub.