Home » Pedicure » Medische Pedicure

Medische Pedicure

Mannen en vrouwen met specifieke klachten en/of pijn kunnen bij Beauty for Nails terecht voor een gespecialiseerde voetverzorging aan 30€ (Tussenkomst van mutualiteit mogelijk!)  (in de volksmond  spreekt men over een medische pedicure.) Naast een cosmetische behandeling gaat de pedicure ook dieper in op specifieke klachten van de klant.

Herhaling van een bezoek aan de medische pedicure wordt aangeraden elke 4 tot 6 weken, afhankelijk van het vastgestelde probleem en de voorgestelde behandeling.

Op de voeten en meer bepaald rond de nagels ontstaan vaak pijnlijke problemen. In eerste instantie denk je vast. " Dat gaat wel vanzelf over." of " Ik knip zelf snel een stuk uit mijn nagel."

Door nagelproblemen niet of onjuist te behandelen kunnen deze verergeren en kan de pijn toenemen.

In de nagelwal , tussen de tenen, onder de nagels of op de voetzolen komen vaak eelt en likdoorns voor. Dit ten gevolge van hevige druk tegen de zijkant van de teen en boven op de nagelplaat of door het dragen van onjuist schoeisel.  Ook door het verkeerd afwikkelen van de voeten tijdens het lopen kunnen er bepaalde medische problemen ontstaan.

Vaak wordt een likdoorn in de nagelwal verward met een ingroeiende of ingegroeide nagel. Het is dan ook de eerste taak van de medische pedicure om een diagnose te stellen en een onderzoek te verrichten naar de oorzaak van het probleem.

Vervolgens is het de taak van de medische pedicure om een behandelingsplan voor te stellen. Naast de gewone cosmetische verzorging van de voeten gaat de medische pedicure dieper in op het door de klant gestelde probleem. Er worden ook chirurgische mesjes gebruikt om eeltpitten of eelt weg te snijden.

De klant dient meestal meerdere malen terug te komen tot het gestelde probleem volledig genezen is.

Vaak is het aangewezen vooral voor oudere mensen of mensen die het risico lopen op een terugkerend probleem om enkele malen per jaar toch de pedicure te blijven bezoeken. Dit zijn zogenaamde controlebezoeken.

Een medische pedicure kan ook afgerond worden met een mooie nagellak (+3€) of en gel of gellak (rubberbase) (+25€).

Duur Medische Pedicure: 45 minuten

 

Gelnagels Diest

Wanneer denk je een medische pedicure nodig te hebben?

 • Bij pijnlijke voeten, steeds terugkerende likdoorns. De pedicure kan een orthese maken om het probleem definitief aan te verhelpen.
 • Bij een ingroeiende nagel of ingegroeide nagel. Een nagelprothese of nagelbeugel kan soelaas bieden.
 • Bij verkeerd knippen van de nagels
 • Bij verkleurde nagels (geel, bruin,zwart, groen,...) De medische pedicure kan onderzoeken waarom deze nagel verkleurd is. Misschien gaat het wel om een schimmelnagel, nagelinfectie of bacterie?
 • Voor het behandelen van schimmelnagels, psoriasisnagels,...
 • Bij een nageltrauma (vb. losliggende nagel, gespleten nagel, stootnagel, gebrek aan nagel,...)
 • Bij sterk verdikte nagels
 • Bij diabetes
 • Bij sterk verwaarloosde voeten
 • Oudere mensen die zelf hun nagels niet meer kunnen knippen of verzorgen
 • Bij elk ander vervelend probleem aan de voeten
 • ...

medische-pedicure

pedicure-frezen

U kan bij ons terecht voor:

Advies en/of behandeling van een risicovoet: diabetesvoet, oudere voet, reumatische voet, spastische voet, sportersvoet, verwaarloosde voet

Advies en/of behandeling van huidaandoeningen zoals: allergieën, eczeem, psoriasis, blaren, eelt, kloven, verschillende soorten likdoorns of eeltpitten, droge voeten, voetwratten, wintervoeten, zweetvoeten, voeten met een onaangename geur, zwemmerseczeem (voetschimmel), ontstekingen.

Advies en/of behandeling van nagelafwijkingen zoals: blauwe nagel, gespleten nagel, ingegroeide nagel, hoornagel, kalk- of schimmelnagel, stootnagel, tunnelnagel, witte vlekken, holle nagel.