Home » Pedicure » Medische Pedicure

Medische Pedicure

Klanten die ook gelnagels wensen op handen of voeten, maar met daarnaast ook specifieke klachten en/of pijn kunnen bij mij ook aanvullend terecht voor een gespecialiseerde voetverzorging  (in de volksmond  spreekt men over een medische pedicure.) Naast een cosmetische behandeling ga ik dan ook dieper in op de specifieke klachten van de klant.

 

Herhaling van een bezoek aan de medische pedicure wordt aangeraden elke 4 tot 6 weken, afhankelijk van het vastgestelde probleem en de voorgestelde behandeling.

Op de voeten en meer bepaald rond de nagels ontstaan vaak pijnlijke problemen. In eerste instantie denk je vast. " Dat gaat wel vanzelf over." of " Ik knip zelf snel een stuk uit mijn nagel."

Door nagelproblemen niet of onjuist te behandelen kunnen deze verergeren en kan de pijn toenemen.

In de nagelwal , tussen de tenen, onder de nagels of op de voetzolen komen vaak eelt en likdoorns voor. Dit ten gevolge van hevige druk tegen de zijkant van de teen en boven op de nagelplaat of door het dragen van onjuist schoeisel.  Ook door het verkeerd afwikkelen van de voeten tijdens het lopen kunnen er bepaalde medische problemen ontstaan.

Vaak wordt een likdoorn in de nagelwal verward met een ingegroeide nagel. Het is dan ook de eerste taak van de medische pedicure om een diagnose te stellen en een onderzoek te verrichten naar de oorzaak van het probleem.

Vervolgens is het de taak van de medische pedicure om een behandelingsplan voor te stellen. Naast de gewone cosmetische verzorging van de voeten en het plaatsen van gellak  gaat de medische pedicure dieper in op het door de klant gestelde probleem. Er worden ook chirurgische mesjes gebruikt om eeltpitten of eelt weg te snijden.

De klant dient meestal meerdere malen terug te komen tot het gestelde probleem volledig genezen is.

Ook schimmelnagels zijn een vaak voorkomend vervelend en soms zelfs pijnlijk probleem. Ook hier bestaan goede en genezende oplossingen voor.

 

 

WIST JE DAT? Gellak op de nagels een perfecte oplossing zijn voor ingroeiende teennagels, alsook het camoufleren van schimmelnagels?

Ik voer enkel nog medische pedicures uit bij klanten die ook gelnagels willen op hun vingernagels en/of gellak op voeten willen (tijdens de lente- en de zomermaanden.)

 Net door mijn 'skills' kan ik er voor zorgen dat ook jij mooie permanent gelakte teennageltjes hebt met blote voeten of sandalen weer! En dit ondanks je schimmelnagels of andere nagelproblemen. Ik zorg dat je er niets meer van ziet EN dat ze ondertussen genezen! Dit is een AANVULLENDE behandeling op het plaatsen van gellak of gelnagels op handen of voeten in mijn salon! 

 

medische-pedicure

pedicure-frezen