Home » Pedicure » Paraffinepakking

Paraffinepakking

Paraffinepakking, goed tegen kloven en wintervoeten.

Klanten die willen genieten van een luxe hand of voetverzorging kunnen genieten van een paraffinepakking.

Wat is paraffine en hoe gaat de paraffinepakking in zijn werk?

Paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie en is vergelijkbaar met een zachte was, verrijkt met Parafinnepakkingetherische oliën zoals bijvoorbeeld lavendel. De paraffine wordt zacht opgewarmd in een paraffinebad. Eerst worden uw handen of voeten gereiningd. Nadien worden uw handen of voeten gemasseerd met een crème en ondergedompeld in de paraffine.

Wanneer de handen of voeten uit het bad gehaald worden, stolt de paraffine meteen. De handen of voeten worden daarna afgedekt met plastic en daar overheen gaat een zachte handschoen die de warmte moet vasthouden. Deze pakking moet een tiental minuten inwerken. Door de warme paraffine, die de huid helemaal afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de crème goed intrekken. Als laatste stap wordt de paraffine verwijderd.

Wat is het effect van een paraffinepakking?

Na de paraffinebehandeling voelen je handen of voeten zijdezacht aan. Warme paraffine verzacht en hydrateert de opperhuid en de nagelriemen en maakt de huid elastischer, stimuleert de doorbloeding en verwijdert afvalstoffen en oneffenheden.

paraffinepakking wintervoeten

Paraffine zorgt ook voor een lichte dieptereiniging zodat je handen er verzorgd en jonger gaan uitzien. Het is een ideale verwennerij in de koude winterdagen! Het verzacht pijnlijke spieren en vermindert ontstekingen in gewrichten. Daarnaast wordt het onderhuids bindweefsel verbeterd. Vooral voor mensen met een zeer droge of ruwe huid en winterkloven is deze verzorging een absolute must.