Home » Pedicure » Voetverzorging specialisaties

Voetverzorging specialisaties

Gespecialiseerde voetverzorging: Bij ons bent u aan het juiste adres voor een medische pedicure in onze praktijk of aan huis.

Om u zo goed mogelijk verder te helpen zal de medische pedicure in sommige gevallen en steeds in samenspraak met de klant enkele specifieke technieken hanteren. Wij zijn gespecialiseerd in volgende technieken:

Nagelprothese

nagelprothese

IMG_4766

Nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel op basis van (medische) Uv-gel wordt vervangen.
Deze techniek wordt vooral toegepast bij nagelherstel, behandelen van een ingegroeide nagel, nageltrauma, versterken van zwakke nagels, nagelverlenging, mooi maken van nagels.
Ook voor mensen met één of meerdere schimmelnagels is een nagelprothese met een aangepaste medische gel een goede oplossing. U ziet vanaf de eerste behandeling al niets meer van de aangetaste en/ of (gedeeltelijk) verwijderde nagel.

Orthesiologie

orthese voor klauwnagels of likdoorns

Een orthese is een teenstukje van siliconen materiaal dat direct op de voet wordt gemaakt.
Orthesiologie is het ontlasten van drukplekken en voorkomen van wrijving aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand. Voet- en teenstandafwijkingen komen vaak voor en kunnen vele problemen veroorzaken. Een orthese biedt vaak de oplossing.

Veel kant-en-klare anti-drukmiddelen worden aangeboden bij de apotheker. Denk bijvoorbeeld maar aan teenspreiders. Deze leveren slechts een tijdelijke oplossing. Om de klachten voor een langere termijn te kunnen opvangen kunt u bij de pedicure een orthese op maat laten maken. Om een goed passende orthese te maken wordt er voordien een voetonderzoek gedaan. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen en de stand van de voeten.

orthese tegen eeltvorming onder de nagel

Een orthese kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden:
Protectie: tegen onder anderen likdoorns op de tenen.
Correctie: éénvoudige correctie bijvoorbeeld bij klauw-, hamertenen of tenen die over mekaar groeien.
Preventie: om klachten te voorkomen bij bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen die nog geen last geeft of om te voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt. Bijvoorbeeld bij een Hallux Valgus.

In het begin zal de orthese niet altijd comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uurtje per dag. Normaal gesproken moet u na 1 tot 2 weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen, blaartjes of rode plekjes veroorzaken. Probeer de orthese eventueel eens in andere schoenen.

orthese voorbeeld

‘s Nachts mag de orthese niet te dragen worden. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte daarvoor is. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Een orthese dient dagelijks schoon gemaakt te worden met een zachte handzeep en afspoelen onder de kraan.

Viltechnieken

 

Viltjes en verbanden worden gebruikt om pijnlijke drukplekken op te lossen of te verminderen.

Vaak zijn dit oplossingen van tijdelijke aard. De pedicure adviseert welke techniek het beste toegepast wordt afhankelijk van de genoemde klachten.

Nagelbeugel of nagelveer

BS Pange PedicureNagelbeugel tegen ingegeroeide nagel

Deze hebben als doel om u permanent te verlossen van steeds terugkerende ingegroeide nagels.

Een ingroeiende nagel kan verschillende oorzaken hebben, zoals het te kort afknippen van de nagels, of de hoeken van de nagel foutief weg te knippen. Of misschien groeit de nagel wel te rond of te bol, waardoor deze kan ingroeien. Dit kan enorm veel pijn en ontsteking veroorzaken.

In dit geval kan er voor een nagelbeugel of voor een B/S spange (een veer uit kunststof) gekozen worden om het probleem blijvend op te lossen. Deze zorgen ervoor dat de nagel weer recht of vlakker gaat groeien. Hierdoor kan de nagel niet meer ingroeien.

De nagelbeugel wordt goed op de nagel vast gezet, hierdoor kunt u alles blijven doen. De nagelbeugel wordt vastgezet op de nagel met een dun laagje UV-gel.

Het plaatsen van een nagelbeugel is een techniek die kan overwogen worden bij een steeds terugkerende ingegroeide nagel. Mogelijk zijn er andere technieken even efficient bij een éénmalig ingegroeide teennagel.

Opgelet: Wanneer de nagelwallen heel erg ontstoken zijn, kan de pedicure de klant eerst doorverwijzen naar een arts om de ontsteking te laten genezen, alvorens de ingegroeide nagel te behandelen.Medische Pedicure  Sofie Deurne Diest